Overbieden huis

Overbieden huis
Overbieden huis

Overbieden huis betekent hoger bieden dan de vraagprijs. Hoger bieden op een woning kan alleen als u alles weet over:

  • Maximale hypotheek op inkomen
  • Taxatiewaarde woning
  • Te besteden eigen geld
  • Eventuele overwaarde huidige woning

Hoeveel kan ik hoger bieden dan de vraagprijs?

Hoeveel kan ik overbieden op een huis?
Hoeveel kan ik overbieden op een huis?

Hier een voorbeeld van een starter. Maximale hypotheek op inkomen € 350.000,-. Vraagprijs huis € 300.000,- k.k. en aanwezige spaargeld € 25.000,-. In geheel Nederland is een bieden vanaf prijs. Diegene die het meeste overbied met de beste ontbindende voorwaarden heeft de woning.

Wij maken eerst een indicatie van de taxatiewaarde. Omdat de taxatie vaak hoger is dan de vraagprijs kan u een gedeelte van het overbieden meefinancieren. De situatie hierboven is van een bestaande klant, ons bod was € 351.000,- met voorbehoud van financiering van € 300.000,-.

Door € 51.000,- te overbieden zou u dat bedrag aan eigen geld moeten meenemen. Uw maximale hypotheek is namelijk nooit hoger dan taxatiewaarde. Taxatiewaarde bedraagt achteraf € 335.000,-. Makelaars willen echter vaak geen hoger financieringsvoorbehoud dan de vraagprijs.

Hoe maak je de meeste kans?

Let op hoe wij nu slim overbieden op jouw droomhuis. Bod € 351.000,-  onder voorbehoud van € 300.000,- . Dit komt ook zo in de koopakte. Als u onder voorbehoud van € 351.000,- zou bieden dan gaat u geen eigenaar worden. U wil dan het overbieden meefinancieren, dat willen de makelaar niet omdat daar risico’s aan kleven.

Wij gaan in eerste instantie voor een voorbehoud van financiering, dus een hypotheek aanvraag van € 300.000,-. Indien wij een akkoord van de bank hebben dan kunnen wij de hypotheek verhogen. Uiteraard als taxatierapport hoger is dan vraagprijs.

Slim overbieden door een deel van het hoger bod mee te financieren dat is onze specialiteit. Verkoper tevreden met hoger bod en u heeft minder eigen geld nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *